ORGANIC SWEETS BAZAR

deserturi RAW (nepreparate termic)

ingrediente 100% naturale

marți, 25 decembrie 2012

Tort cu ciocolata si cocos crud


Blatul :

- fulgi bio de nuca de cocos - 1 cana
- nuca hidratata 8 ore - 1 cana
- migdale - 1 cana , hidratate 8 ore
- curmale 8 buc, caise deshidratate 5 buc
- cacao pudra - 2 linguri
- miere 2,3 linguri
- ulei de cocos 3 linguri
- un praf de sare marina

Se introduc nucile, migdalele si fulgii de cocos in robotul cu lama in S si se macina bine, se adauga apoi restul ingredientelor si se mai proceseaza cam 1-2 minute . Aluatul rezultat se pune intr-o forma de tort detasabila de 25 cm si se niveleaza cu degetele.

Crema alba si crema neagra

- 350 g caju hidratat cam 3 ore
- o nuca de cocos ( de la care folosim apa si apoi o radem intr-un castron)
- ulei de cocos topit la maxim 42 de grade - 6 linguri
- unt de cacao bio topit la fel - 12 linguri
- miere - 5, 6 linguri
- si cacao pudra ( ptr crema neagra) 3 linguri
- zeama de la o lamaie mica

Se pune in blender caju-ul cu zeama de lamaie, apa de la nuca de cocos si se completeaza cu apa plata cat sa acopere nucile ...se mixeaza bine de tot pana se preface intr-o supercrema....se adauga restul ingredientelor exceptand pudra de cacao.... Compozitiz rezultata se toarna intr-un strat subtire peste blat si se introduce la congelator vreo 20-30 de minute cat sa se intareasca putin. Crema ramasa ( cam 600 ml ar trebui sa mai fie ) se imparte astfel: jumatate se pune intr-un castron si cealalta ramane in blender si o amestecam cu pudra de cacao...si se toarna peste primul strat alb de crema...se introduce la congelator ptr alte 30 de minute....cand s-a intarit si stratul acesta se adauga ultimul strat de crema alba ( din castron ) ...se da la conge peste noapte.
A doua zi se orneaza cu fulgi proaspeti de cocos ( dati prin cacao , unii inmuiati in zeama de visine si uscati , unii albi etc ) ...si am mai pus fulgi de migdale dati prin cacao si in mijloc phisalys


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu