ORGANIC SWEETS BAZAR

deserturi RAW (nepreparate termic)

ingrediente 100% naturale

marți, 6 noiembrie 2012

Budinca de vanilie si zmeura



Ingrediente

150 g migdale hidratate 4 ore
3 linguri de miere si 3 linguri de nectar de agave
jumatate de baton de vanilie
2 lingurite de agar-agar (de la Rapunzel)
o mana de zmeura

Migdalele hidratate se pun in blender cu 2 cani de apa plata ...se apasa functia pulse pret de 1-2 minute. Laptele obtinut se strecoara printr-un tifon ori cu o punga de strecurat , se adauga apoi miere si vanilie si se imparte lichidul in doua vase , in unul se adauga zmeura si se blenduieste , apoi se strecoara  printr-o sita.
Separat se prepara gelifiantul cu agar-agar ( o tehnica mai putin raw ... intr-un vas cu apa se pun 2 lingurite de alge agar-agar si se aduce compozitia la fierbere) se toarna peste laptele de migdale si se pune in forme de silicon/pahare . Se lasa la frigider pret de 20-30 de minute ..apoi sunt gata, se orneaza cu fructe diverse si sirop de agave! ( Reteta este adaptata dupa creatia Oliviei Steer de crema raw de zahar ars)

Un comentariu:

  1. Aura,spune-mi te rog,in cata apa pui cele doua lingurite de agar-agar ? Multumesc anticipat,Anca.

    RăspundețiȘtergere